Ana Sayfa: Haberler > Endüstri Haberleri > Lazer sanayi zinciri ve Çin'de konsantrasyon bölgelerinin dağılımı < Listeye Geri Dön

Lazer sanayi zinciri ve Çin'de konsantrasyon bölgelerinin dağılımı

Çıkış tarihi:2020-04-26 Araştır:32defa Sorumlu Editör:DNE

Endüstrinin yukarı yönü temel olarak lazer malzemeleri ve destekleyici bileşenleri içermektedir.

Ağırlıklı olarak içerdikleri: lazer kristal, lazer gaz, lazer lamba, lazer güç kaynağı, lazer işleme kaplama, lazer bileşenleri, lazer destek yazılımı, vb.

 

Endüstrinin orta yönü temel olarak çeşitli lazerlerden ve destek ekipmanlarından oluşur.

Ana olarak içerdikleri: katı hal lazerleri, yarı iletken lazerler, fiber optik lazerler, gaz lazerleri, sıvı lazerler, diğer lazerler, lazer diyotlar, sayısal kontrol ekipmanları, bilgisayarlar, ekipman ve paketleme, mekanik ve elektrikli ürünler, aletler, lazer modülleri vb.

 

Aşağı akım endüstrisi, özellikle lazer uygulama ürünleri, tüketici ürünleri ve ekipmanı vb.

Ana olarak içerdikleri: lazer işleme, optik iletişim, optik depolama, lazer tıbbi tedavi, lazer markalama, lazer fotoğraf dizgi ve baskı, lazer ölçümü, lazer görüntüleme ve lazer silahları. Aşağı havza endüstrisindeki işletmeler en çok lazer sanayi zincirindedir.

 

Çin'deki lazer endüstrisi dört bölgede yoğunlaşmıştır. Wuhan Optik Vadisi, Çin'de büyük ölçekli bir optoelektronik endüstriyel kümelenme merkezidir. Çin'de 200'den fazla tanınmış lazer işletmesini topladı. Tam bir lazer endüstrisi zincirine ve yerli lazer alanında çok sayıda uzman ve teknik yeteneğe sahiptir. Wuhan Optik Vadisi, Çin'de lazerle ilgili teknolojide lider bir konuma sahip olan profesyonel ve büyük ölçekli ulusal bir üretim, öğretim ve araştırma üssüne sahiptir.

 

Pearl Nehri Delta bölgesi, Çin'deki lazer endüstrisinin bir başka önemli konsantrasyon merkezidir. İlgili sanayi ağırlıklı olarak Shenzhen, Guangzhou, Dongguan ve Foshan da dağılım göstermektedir. Pearl Nehri Deltası'ndaki lazer endüstrisi kümesinin merkezi Shenzhen'dedir. Shenzhen, lazer uygulamaları geniş bir yelpazede dahil, sektörde birçok tanınmış işletmelere sahiptir. Pazar odaklı operasyon açısından Shenzhen, Çin'in orta bölgesindekilere kıyasla eşsiz bir avantaja sahiptir. 2014 yılında, Shenzhen lazer endüstrisinin üretim değeri Wuhan olanı aştı ve lazer endüstrisinin üretim değerinde ilk sırada yer aldı. Pearl Nehri Delta bölgesindeki lazer endüstrisinin ihracat değeri, Çin'deki ulusal lazer ürünü ihracatının %30'undan fazlasını oluşturmaktadır.

 

Yangtze Nehri Deltası bölgesi, Çin'deki lazer endüstrisinin ana toplama alanlarından biridir ve lazer sanayi zinciri geliştirilmiştir. Yangtze Nehri Deltası bölgesindeki lazer endüstrisi ağırlıklı olarak Şangay, Nanjing, Wenzhou, Suzhou, Ningbo ve diğer yerlerde dağıtılmaktadır. Birçok lazer bileşeni, lazer ve lazer uygulama ekipmanı üreticisine sahiptir.

 

Bohai Rim bölgesi, Orta Çin ve Pearl Nehri Deltası'ndan sonra lazer endüstrisinin bir diğer önemli alanıdır. Bohai Rim bölgesinde lazer endüstrisinin araştırma ve geliştirme gücü yüksektir. Bilişim ve iletişim endüstrisi ile ilgili çok sayıda işletme burada lazer ürünleri için güçlü bir talebi olan Pekin tarafından temsil edilmektedir. Güçlü pazar talebi bu bölgede lazer endüstrisinin gelişmesine yol açmıştır. Genel olarak, Bohai Rim bölgesindeki lazer işletmeleri çoğunlukla Pekin, Tianjin, Shenyang, Dalian ve diğer şehirlerde yoğunlaşmıştır.