Ana Sayfa: Haberler > Şirket Haberleri > Lazer kesim makinesinin gemi yapım endüstrisinde uygulanması < Listeye Geri Dön

Lazer kesim makinesinin gemi yapım endüstrisinde uygulanması

Çıkış tarihi:2020-02-24 Araştır:30defa Sorumlu Editör:DNE

Sürekli gelişen gemi inşa teknolojisi, gemi yapım malzemelerinde ve gemi tasarımında önemli değişiklikler getirir. Lazer teknolojisinin gemi yapımında uygulanması, geminin kendisinin işleme ve uygulama özellikleriyle yakından ilgili olan benzersiz özelliklerine sahiptir ve Lazer üretim sisteminin özellikleri, öyleyse gemi inşa endüstrisinde lazerin spesifik uygulamaları nelerdir?

 

Son yıllarda, "hassas gemi yapımı" ve "hızlı gemi yapımı", gemi yapım endüstrisinin ana gelişme trendi haline geldi. Lazer kesim makinesinin teknolojisi, tüm lazer işleme endüstrisinin%70'inden fazlasını oluşturarak hızlı gelişmektedir. Gemi yapım endüstrisi, karmaşık büyük boyutlu kalıplar kullanması gereken bazı delme işleme yöntemlerinin yerini alabilecek, levha kesmek için esas olarak çelik levha hammaddelerinin yanı sıra lazer kullanır ve bu nedenle, üretim döngüsünü büyük ölçüde kısaltır ve maliyeti düşürür. Lazer kesim makinesinin boşaltımı ile montaj işlemi  iptal edildikten sonra, yerinde onarım ve kesme ortadan kaldırılır, işçilik ve malzeme israfı azalır, çerçevenin montaj hızı bariz şekilde hızlandırılır ve montaj kalitesi önemli ölçüde iyileştirilir.

 

Şu anda, gövde plakası parçalarının kesme yöntemleri esas olarak alev kesme, plazma kesme, kesme işleme ve lazer kesimdir. Lazer kesim ile karşılaştırıldığında, diğer kesme yöntemlerinin birçok dezavantajı vardır gemi yapımı alanında, montaj açıklığını sağlamak için, plazma, nervür plakasının kesilmesi sırasında kullanıldığında, nervür plakası üzerinde kesme payını ayarlamak gerekir fakat düzensiz onarım ve kesme kalitesine yol açar, ancak lazerle kesme bu tür sorunları önler ve montaj iş yükünü, montaj döngüsünü ve malzeme ve işçilik maliyetlerini azaltır.

 

Lazer kesim gemi çelik levha, kaliteli kesme dikişi, yuva yüzeyinin iyi dikliği, cüruf, ince oksit tabakası, pürüzsüz yüzey, ikincil işleme gerek yoktur ve küçük termal deformasyon ve yüksek eğri doğruluğu ile doğrudan kaynaklanabilir kesme, işbirliği çalışma saatlerini azaltmak ve engelsiz kesme yüksek mukavemetli gemi plaka olarak kullanılabilir.